Linus Persson har lämnat VM-truppen

Linus Persson. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Det blir inget mer spel i VM för Linus Persson, det skriver Handbollslandslaget i ett pressmeddelande. – Det är tråkigt att åka hem, men vi har kommit fram till att det inte finns någon möjlighet att spela mer i VM, säger han. 

Linus Persson imponerade stort i de inledande VM-matcherna och visade med eftertryck att han var redo att göra ett minst lika bra jobb som Albin Lagergren. Bästa matchen var mot Egypten då högernian bombade in åtta mål.

– Det har varit jättehärligt att då vara med här och spela VM och det har varit positivt att få en så stor roll i laget, därför känns det förstås tråkigt att behöva sluta tidigare, säger Persson.

I Sveriges första anfall mot Slovenien fick US Ivry-spelaren en rejäl smäll och blev liggande. Men han tog sig upp igen och spelade färdigt halvleken på ett imponerande sätt, bara för att inte komma ut till den andra halvleken på grund av en hjärnskakning.

I det läget fanns det förhoppningar om att Linus Persson skulle kunna spela i en eventuell semifinal, men nu har Persson alltså påbörjat resan hem till Frankrike.

– Jag har mått bra på slutet, huvudvärken har släppt och jag har kunnat ta nästa steg på hjärntrappan, men jag kommer tyvärr inte att hinna bli spelklar innan VM är över, säger han.