Linköping blir skådeplatsen för EM-finalrepris

Sverige firar EM-guldet 2022. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Efter 20 år utan mästerskapsguld stod Sverige i januari högst upp på prispallen igen efter EM-finalseger mot Spanien. I mars möts lagen igen och matchen kommer att spelas i Saab Arena i Linköping, det meddelar Handbollslandslaget i ett pressmeddelande.

Matchen är en del av EHF Euro Cup, en turnering Sverige, som direktkvalificerat för EM 2024, spelar istället för kvalmatcher. Turneringen inleds i Tyskland i oktober där Sverige ställs mot just Tyskland och fortsätter med match i Scandinavium mot Danmark innan matchen mot Spanien alltså spelas i Linköping den 8 mars.

Spanien har tidigare varit en tuff nöt för Sverige att knäcka, men kanske ändrades något i och med den svenska finalsegern i Budapest. Spanien hade innan dess vunnit 14 raka matcher mot Sverige. Nu siktar Sverige på en ny seger i Saab Arena.

– Det är en härlig möjlighet att tillsammans med Visit Linköping få välkomna europamästarna till Linköping. Tillsammans kommer vi att arrangera en tredagars handbollsfest där Saab Arena blir basen där barn, ungdomar och seniorspelare får njuta av en professionell och internationell arena, säger Sanna Thörnholm, ordförande i arrangörsklubben RP IF.