Lindskog kallas in till landslaget

Anton Lindskog Foto: Viktor Ljungström http://www.viktorljungstrom.se/

I gårdagens landskamp fick Andreas Nilsson tidigt i matchen ett slag i huvudet. Han gick av plan och såg väldigt ”groggy” ut. Senare på kvällen kom ett pressmeddelande från förbundet.

Det lyder såhär:

IFK Kristianstads mittsexa Anton Lindskog kallas in till landslaget. Han ersätter därmed Andreas Nilsson som drabbades av en hjärnskakning under matchen mot Ryssland tidigare i dag.

Det svenska linjespelarna är otursförföljda för tillfället. Först fick Jesper Nielsen åka hem efter att ha fått en hjärnskakning under träningen i måndags. I dag var det Andreas Nilssons som gick samma öde till mötes.

Det hade bara gått drygt 20 sekunder av landskampen mot Ryssland i Halmstad (svensk seger 30–21) när han fick en rysk skotthand i huvudet och fick hjälpas av planen.

– Jag kommer inte ihåg någonting av det som hände. Jag har ingen yrsel, men det gör riktigt ont i huvudet, säger Nilsson.

Det medicinska teamet konstaterade att han ådragit sig en hjärnskakning och att han är borta från spel i minst en vecka.

Förbundskaptenerna Ola Lindgren och Staffan Olsson kallade efter matchen in Anton Lindskog som ersätter och gör Max Darj sällskap som mittsexor i truppen.

Kristianstadsspelaren ansluter på Kastrup i morgon, varifrån laget ska flyga till Gdansk i Polen för en fyrnationsturnering.

– Anton har varit med i landslaget tidigare och vi vet att han kan kliva in och göra det bra. Sedan EM-kvalet i somras där han var med i truppen har han dessutom samlat på sig rejält med. Champions League-rutin, säger förbundskaptenen Ola Lindgren.

Sverige möter Spanien på lördag och ställs på söndag, beroende på resultatet mot spanjorerna, mot Polen eller Ryssland.

Vi önskar Anton lycka till i landslaget och Andreas lycka till med tillfrisknandet från hjärnskakningen.

Vill ni läsa om matchen hittar ni det här

Landslaget är skadeförföljt, först Nielsen, sedan Appelgren och nu Nilsson. Vill ni läsa en intervju med Appelgren hittar ni den Här