Ligalandslaget redo för Polenkamp

Kristianstads Albin Selin får chansen i ligalandslaget. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Spelarna i ligalandslaget kan tänka på VM 2023 som ett möjligt karriärmål. Landskamperna i november är en del av förberedelserna inför mästerskapet, som arrangeras just i Sverige och Polen. Den blågula truppen på 15 spelare är klar, meddelar handbollslandslaget.se.

Glenn Solberg styr Sverige som tar sig an Polen i Malmö och Kristianstad i början av nästa månad. Ett annat svenskt landslag befinner sig samtidigt i norra Polen under Dennis Sandbergs ledning.

Dubbelmötet i Wladyslawowo innehåller sex spelare från Handbollsligan, bland annat IFK Skövdes skytteligasjua Viktor Hallén och Albin Selin som är mitt uppe i genombrottet hos IFK Kristianstad.

– Det är inte ett B-landslag i den meningen att det här per automatik är de som står närmast på tur in i A-landslaget, men vi har spelare som har mästerskapsrutin eller är väldigt nära A-landslaget redan nu i kombination med spelare som vi tror kan ta det steget längre fram, säger Sandberg till handbollslandslaget.se apropå hur truppen byggts upp.

Ligalandslaget får svetsa sig samman på kort tid, tre träningspass och två matcher (5 och 6 november) står till buds under dagarna i Polen.

– Jag tycker att framtiden för svensk handboll ser väldigt ljus ut och det finns ett stort urval av oerhört duktiga spelare. Det här laget håller väldigt hög klass och spelare som Alfred Jönsson och Oskar Sunnefeldt kan bidra med sin erfarenhet och mästerskapsrutin, liksom flera andra som spelar i Frankrike, Tyskland och Danmark, säger Sandberg till handbollslandslaget.se.

Ligalandslagets trupp till landskamper mot Polen
Källa: Handbollslandslaget.se
Målvakt:
Josip Cavar, TTH Holstebro
Alexander Lindén, HK Aranäs
Vänstersex:
Axel Andersson, Lugi HF
Viktor Hallén, IFK Skövde
Mittsex:
Ludvig Jurmala Åström, IFK Kristianstad
Adam Nyfjäll, HSG Wetzlar
Högersex:
Hampus Olsson, HC Erlangen
Albin Selin, IFK Kristianstad
Vänsternio:
William Bogojevic, Bjerringbro-Silkeborg Håndbold
Karl Wallinius, Montpellier HB
Alfred Jönsson, Skjern Håndbold
Mittnio:
Oskar Sunnefeldt, SC DHFK Leipzig
Ludvig Hallbäck, Bjerringbro-Silkeborg Håndbold
Högernio:
Andreas Lang, Sønderjyske Håndbold
Erik Persson, Eskilstuna Guif

Länk: Ligalandslaget matchar dubbelt i Polen