Lagergren: ”Överlägset största matchen”

Albin Lagergren. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Albin Lagergren har spelat stora matcher förr, men inför VM-finalen mot Danmark är högernian tydlig.
– Det blir den överlägset största matchen jag har spelat, säger han till Handbollskanalen.

Albin Lagergren har som bekant haft en annorlunda uppladdning inför VM. Han var självskriven i VM-truppen, men skadade sig i klubblaget Rhein-Neckar Löwen och lämnade sedan flera positiva covid-19-test. Därmed såg medverkan i VM osäkert ut. Sedan åkte Linus Persson på en hjärnskakning och Lagergren flögs ner till Kairo.

– Jag trodde verkligen inte att jag skulle få vara med om det här så det känns lite overkligt. Framförallt med uppladdningen som jag hade, det är obeskrivligt, säger han till Handbollskanalen.

Hur mycket tjänar du på att du är pigg i kroppen kontra förlorar på att du hade en tuff uppladdning?

– Jag känner att jag inte riktigt är där tajmingsmässigt, jag kom inte riktigt rätt mot Frankrike. Men jag är väldigt pigg i kroppen. Fast jag hade nog hellre haft en bättre tajming och varit tröttare än att vara pigg i kroppen men inte ha samma tajming.

– Men det kommer mer och mer. Jag hoppas att det kommer att sitta ännu bättre i finalen.

Har du förstått att ni ska spela VM-final?

– Det är helt galet, framförallt på sättet vi har gjort det. Jag tycker absolut att vi är värda detta och det är fantastiskt att få vara här med det här laget. Alla drar åt samma håll och vi vill bli bättre. Vi tror verkligen på oss själva.

Albin Lagergren har spelat stora matcher förr, men erkänner att den här matchen blir något extra.

– Det blir den överlägset största matchen jag har spelat, säger han utan tvekan. EM-finalen för några år sedan hade kunnat konkurrera om jag hade varit med och spelat den, men annars finns det inget som är i närheten.

Men stora matcher har Lagergren trots allt spelat, både med landslag och klubblag.

– Jag tror kanske att man blir lite lugnare i och med att man har varit i situationen tidigare. Det går att behålla lugnet och inte stressa upp sig så mycket som om man vore i situationen för första gången. Men oavsett kommer vi alla att vara laddade till tusen, oavsett om vi varit i finalen innan eller inte. Det ska bli fantastiskt roligt.

Vad tror du om Sveriges möjligheter i finalen?

– Danmark är stora favoriter, men vi går ut och tror på oss själva.

Hur ska ni göra för att stoppa Mikkel Hansen?

–  Man måste vara på honom hela tiden och inte ge honom mycket tid, han är bäst i världen om han har tiden med sig. Det gäller att ta ner hans tid och vara aggressiv mot honom. Kanske ge honom lite tjuvsmällar, för han kan bli lite grinig.

Vad talar för att Sverige vinner VM-guld?

– Att vi har ett härligt go i laget och verkligen tror på varandra och på det vi gör. Det är vår chans att vinna, säger Albin Lagergren.