Kristján Andrésson på väg att ta över tyska mästarlaget

Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Kristján Andrésson kan vara aktuell att ta över som tränare i det tyska mästarlaget Rhein-Neckar Löwen, enligt ett avslöjande av Johan Flinck på Aftonbladet.

ANNONS

Nu händer det grejer ute i handbollsvärlden och Johan Flinck levererar en riktigt stor nyhetsbomb i svensk handboll. Enligt uppgifter till Sportbladets är Sveriges förbundskapten Kristján Andrésson på väg att signa för Rhein-Neckar Löwen som just nu toppar Bundesliga.

I Rhein-Neckar Löwen spelar denna säsongen totalt fem svenskar – Andreas Palicka, Mikael Appelgren, Jerry Tollbring, Kristian Bliznac och Kim Ekdahl Du Rietz. Den sistnämnde lämnar för PSG men på pluskontot tillkommer Jesper Nielsen, även han från PSG, och kanske också Kristján Andrésson.

Andrésson tog över ansvaret för det svenska herrlandslaget 2016 och två mästerskap senare så kan man kort och gott sammanfatta den första tiden som succé. I VM 2017 tog han ett ungt och lovande Sverige till kvartsfinal och i EM tidigare i år minns vi alla när Sverige vann silver efter en finalförlust mot ett bättre Spanien.

34-årige Andrésson har kontrakt med Svenska Handbollförbundet till oktober 2020 och enligt Sportbladets uppgifter så är planen att han ska kombinera de två tränarjobben.

Källa: Sportsbladet – Andrésson nära tyska mästarna

ANNONS
Annonslänk: Se de bästa matcherna från Champions League och Bundesliga med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here