Knapp förlust i Lindgrens Finland-debut

Ola Lindgren. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Ola Lindgren är igång som förbundskapten i Finland – första matchen var i VM-kvalet borta mot Israel. Hemmalaget vann med 33–32 och Lindgren var naturligtvis inte nöjd. – Jag är aldrig nöjd då vi förlorar handbollsmatcher. I slutändan handlar det om att vinna, säger han till Yle.

Varför förlorade Finland matchen? Mycket handlade om starten. Efter tre och en halv minut hade Israel ledningen med 4–0 och Finland hade sedan en uppförsbacke matchen igenom.

– Vi gör säkert åtta tekniska fel under den fasen, en del passningar är rakt i händerna på dem och de kan kontra, säger Ola Lindgren till Yle.

Israel hade ledningen med 21–16 i paus och det hör naturligtvis inte till vanligheterna att ett lag tränat av Ola Lindgren släpper in 21 mål under en halvlek. Det blev betydligt bättre i andra halvlek.

Finland avslutade matchen riktigt starkt och skapade nerv, men Israel kunde hålla undan och vinna med en boll, 33–32 slutade matchen.

– Det positiva är att vi krigar på i 60 minuter och med lite bättre flyt kunde vi har fått med oss en poäng. Spelarna gav inte upp utan gav det en chans hela vägen. Vi måste komma ihåg att slutresultatet är det viktigaste. En uddamålsförlust är inte någon katastrof då målskillnaden i inbördesmatcherna avgör om vi landar på lika poäng, säger Lindgren till Yle.

Nästa match för Finland är hemma mot Cypern på söndag.

LÄNK: Yle-sporten