Klart: EM-kvalmatchen mot Montenegro spelas i Lund

Andreas Palicka. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

I januari skulle Sverige ha spelat EM-kval mot Montenegro, men dubbelmötet ställdes in på grund av covid-19. Nu skriver Handbollslandslaget.se att hemmamatchen kommer att spelas i Lund den 9 mars.

EM-kvalmatcherna var tänkt som en perfekt uppladdning inför VM i Egypten, men då matcherna ställdes in fick Sverige inga matcher inför VM. Å andra sidan gick det rätt bra ändå och Sverige kom hem med ett silver.

Nu är det klart när dubbelmötet mot Montenegro kommer att spelas och det blir först i Lund den 9 mars, samma vecka om Sverige ska spela OS-kval i Berlin. Matchen kommer att sändas på SVT2 och SVT Play.

– Det är ett tufft schema med fyra tävlingsmatcher samma vecka, men vi visade i VM att vi har en bredd i laget som få andra länder vi kan matcha. Vi åker till Lund för att vinna den matchen och kommer sedan att göra allt vi kan för att spela till oss en OS-biljett, säger den svenska lagkaptenen Andreas Palicka.

Returmatchen avgörs sedan i Podgorica den 30 april, två dagar efter att Sverige spelat bortamatch mot Rumänien.

Den svenska truppen till EM-kvalmatchen mot Montenegro samt till OS-kvalet i Berlin presenteras på tisdag klockan 13:00.

LÄNK: Sverige EM-kvalar mot Montenegro i Lund