Kim Andersson: ”Trodde inte ens att jag var med i ekvationerna”

Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Kim Andersson gör comeback i landslaget – i Danmark kommer YIF-spelaren att göra sitt tolfte mästerskap för Sverige. – Jag trodde inte ens att jag var med i ekvationerna kring laget, säger han till Handbollslandslaget.se.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det har gått 16 år sedan han gjorde sitt första VM för Sverige och nu blir det alltså ett tolfte mästerskap. Den 2 januari samlas VM-truppen i januari och då kommer Kim Andersson att vara med.

– För det första blev jag smått chockad när jag fick samtalet. Jag trodde inte att ens att jag var med i ekvationerna kring laget, så jag var som ett litet barn på julafton. Jag kände att spänningen var där och att det kändes väldigt ärofyllt att de frågade, säger 36-åringen till Handbollslandslaget.se.

– Jag känner mig inte gammal, utan jag är ung i sinnet. Det är klart att ibland så knäpper kroppen och man inser att man inte är 20 längre, men samtidigt känner jag mig stark och tycker att att handbollen är väldigt kul just nu.

Handbollskanalens Fredrik Palmqvist är på plats i Nantes och har pratat med Sveriges förbundskapten Kristján Andrésson. På frågan om det saknades alternativ på högernio svarade förbundskaptenen så här:

– Vi har andra alternativ. Linus Persson gör en fin vecka med oss här och sen finns det andra som trampar bakom. Sen har Kim en annan nivå i sitt spel än vad de spelarna bakom har. Han kommer att kunna tillföra mycket. Sen har vi tyvärr de senaste åren tappat både Oscar Carlén och Johan Jakobsson, det är två spelare som hade kunnat vara i sin prime just nu. Så Kim har spelat till sig den här möjligheten att vara med och är taggad inför det här. Han ser det som en glädjefull upplevelse, säger han till Handbollskanalen.

Efter OS i Rio 2016 valde Kim Andersson att sluta i landslaget. Såväl Kim som Sverige hade ett jobbigt mästerskap och slutade elva.

– Jag var rätt skadebenägen den säsongen och kunde inte riktigt att jag kunde göra mig själv rättvisa i OS. Då kände jag att gubben var för gammalt, men skam den som stänger dörren, säger han till Handbollslandslaget.se.

Nu kommer Sverige att ha ett av turneringens allra bästa par på högernio: Kim Andersson och Albin Lagergren.

– Det är en spelare som tagit otroliga kliv och visat i världens bästa liga hur jäkla bra han är. Det är också nytt för mig att vara med i landslaget när det är en spelare som är en tydlig nummer ett och jag kommer in som stöttepelare till Albin. Han har en stor del i att det gått så bra i de här två mästerskapen, säger Kim Andersson till Handbollslandslaget.se.

Sverige spelar två landskamper inför VM, mot Ryssland i Kinnarps Arena i Jönköping den 5 januari och i Halmstad Arena den 6 januari. VM-premiären mot Egypten i Royal Arena i Köpenhamn spelas den 11 januari.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here