Jonathan Edvardsson uttagen till landslaget

Jonathan Edvardsson Foto: Carl Sandin

Under nästa vecka samlas det svenska herrlandslaget för EM-kval-matcher mot Rumänien och Kosovo. Under gårdagen meddelade det svenska handbollslandslaget en förändring i truppen.

För några veckor sedan togs den svenska landslagstruppen ut till EM-kval matcherna mot Rumänien och Kosovo under nästa vecka.

På måndag samlas den svenska truppen och under gårdagen meddelade det svenska handbollslandslaget en förändring i truppen inför veckan.

Sävehofs Jonathan Edvardsson togs till en början ut till Ligalandslaget. Nu får Edvardsson istället landslagsdebutera i A-landslaget som ersättare för skadade Linus Arnesson.

– Jonathan har under en lång tid visat prov på en god utveckling och han är värd att testas på högre nivå. Dessutom är det extra roligt att han får möjlighet att vara med när landslaget kommer till hans hemmaplan i Partille, säger landslagstränaren Glenn Solberg till Svenska Handbollslandslagets hemsida.

Sedan tidigare har även Andreas Palicka fått lämna återbud på grund av skadad. Tobias Thulin har ersatt hans plats i truppen.