Jonas Wille får landslagsuppdrag i Norge

Jonas Wille. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

De norska handbollherrarna ändrar i ledarstaben och IFK Kristianstads tränare kommer in. Jonas Wille ersätter Børge Lund som har varit landslagscoach sedan 2017, meddelar Norska Handbollförbundet på sin hemsida.

Kristianstadsbladet var tidigt inne på nyheten som NHF nu bekräftar. Den huvudansvarige, Christian Berge drar nytta av ett nytt ansikte när Wille ansluter. En träningsturnering på hemmaplan i början av november blir första testet för ledarduon.

Wille har tidigare bekantat sig med Norges bästa spelare i U21-landslaget.

– Det är en fin utmaning och ärofyllt att få detta uppdrag. Jag tycker det är väldigt roligt att Christian (Berge) vill ha med mig och det ska bli spännande att få vara med på den absolut högsta nivån som finns inom handbollen. Samtidigt vill jag tacka IFK Kristianstad för föreningens välvilja och positiva inställning till mitt uppdrag, säger han till IFK Kristianstads hemsida.

Samtidigt koncentrerar sig Børge Lund på att leda Elverum genom det lokala ligaspelet och inte minst Champions League.

– Att jag nu lämnar rollen har att göra med totalbelastningen över tid. Det har varit ett av sina svåraste beslut någonsin, säger den avgående tränaren till handball.no.