Jesper Nielsen laddar för revansch mot Spanien

Jesper Nielsen. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån

Inför säsongen bytte Jesper Nielsen Paris mot svenskfästet i Rhein-Neckar Löwen. Nu kallar landslaget, mittsexan kommer till Malmö fast besluten att jobba för nya framgångar. – Man måste fortsätta vara hungriga, säger han till handbollslandslaget.se.

Sverige har två starka mästerskap i ryggen, nådde kvartsfinal i VM och tog silver i senaste EM.

Förberedelseveckor, som den blågult går in i med start måndag eftermiddag betyder mycket för självförtroende och samspel innan det drar igång på allvar igen.

– Man måste fortsätta att vara hungriga. Vi förlorade EM-finalen senast, men vi vill också stå högst upp på pallen. Det är jämnt i toppen och det handlar om små marginaler. Vi måste fortsätta att träna hårt inför nästa mästerskap och eftersom detta är enda veckan vi träffas före VM-uppladdningen måste vi ta vara på den, säger Nielsen och hoppas att landslaget stärker sin position i världstoppen.

– Det finns många bra lag och det är små marginaler som avgör. Vi hade lite flyt med oss senast under EM i Kroatien och man märker nu hur viktigt det är med varje mål. Vi är ett lag som springer mycket, kämpar tillsammans och är ett gött gäng. Vi har fått ihop något som ”Krille” (Kristján Andrésson) och ”Boken” (Martin Boquist) gjort bra, säger han till handbollslandslaget.se.

EM-finalen går i repris när Spanien kommer till Skåne på onsdag.

– De är väldigt skickliga i försvarsspelet. Spanien är aggressiva och är skickliga på att slå av ytor och sno bollar som gör det svårt för oss. Annars är det viktigt för oss själva att vi kommer igång med spelet, vårt försvar och samarbetet med målvakterna, säger Nielsen.

Länk: Jesper Nielsen: ”Måste fortsätta vara hungriga”