Jeppsson tog chansen: ”Skönt att känna att jag fortfarande har det”

Simon Jeppsson.Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Simon Jeppsson har varit tredjevalet på vänsternio under VM, men mot Angola fick Flensburg-spelaren rejält med speltid i andra halvlek. – Det var så klart skönt att göra mål och skönt att känna att jag fortfarande har det, säger han till Handbollskanalen.se.

Från att ha fått mycket speltid under förra mästerskapet där Sverige gjorde succé har Simon Jeppsson nu tvingats spendera mycket tid på bänken.

– Det är alltid svårt, men det är en lagsport. Det är så klart tufft för mig att sitta på bänken i 60 minuter eftersom jag vill spela så mycket som möjligt, men konkurrensen är stenhård och det är inte jag som bestämmer, säger han.

– Men det gäller att vara redo när chansen kommer, oavsett om det är sista 20 när vi leder med tio mål eller med fem minuter kvar och det är lika. Jag måste vara klar i skallen och inte hänga med nacken.

Hur jobbar du för att undvika just det?

– Jag försöker att stötta de andra grabbarna för att få någon slags energiboost som man får när man är på plan. Och så tränar jag på bra för att hålla mig i form. Det är ingen lätt situation att hantera men jag tycker ändå att det fungerar bra.

Matchen mot Angola var rätt avslagen, hur var det att spela?

– För mig var det en bra match att få upp lite puls i. Nu handlar det om att göra sig förberedd för de två sista matcherna i första gruppspelsfasen.

Utöver fint spel gjorde Simon Jeppsson dessutom två mål i matchen, snygga mål dessutom.

– Det var så klart skönt att göra mål och skönt att känna att jag fortfarande har det, säger han och erkänner att han njöt lite extra av att se en del LUGI-supportrar på läktarna.

– De var här från LUGI:s nätverk, en del var på matchen mot Argentina också. Det var kul med familjära ansikten och vinröda tröjor även om det är fint med gula tröjor också.

Du tycker om mixen?

– Det är en perfekt mix, säger han med ett skratt.