Island ute ur VM – men avslutade med en vinst

Elvar Orn Gislason. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

De isländska fansen gjorde sitt för att skapa stämning i Scandinavium när Island och Brasilien gjorde sina sista framträdanden i VM. Det blev en jämn match men Island avslutade starkast.

Det isländska försvarsspelet lämnade en hel del att önska i den – för båda lagen – avslutande matchen i VM. Brasilien gjorde 22 mål under den första halvleken och de ville mest, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på den isländska besvikelsen över att missa kvartsfinalerna.

Men det fanns potentiellt OS-kvalplatser att spela om och i den andra halvleken såg Island ut att lyfta sig. Men Brasilien, med Gustavo Rodriguez och Jean-Pierre Dupoux i spetsen, ville inte släppa taget.

Det dröjde till den 50:e minuten innan Island var ikapp (32–32). De isländska och majoriteten av de svenska fansen lyfte stämningen rejält och avslutningen såg ut att bli spännande. Men de isländska spelarna hade fortsatt förvånansvärt svårt att få tag på de brasilianska anfallen.

Gisli Kristjansson gjorde ännu en utmärkt insats, inte minst i slutskedet av matchen och Island lyckades vinna efter en stark avslutning. Kampen om kvartsfinalen står dock mellan Portugal och Ungern.

Brasilien–Island 37–41 (22–18)