Island klart för VM 2017

Island blev igår klart för VM i Frankrike 2017. I kvalmatcherna fick man möta Portugal och efter två jämna matcher blev det sammanlagda resultatet 46-44.

Dragao Caixa i Porto var skådeplatsen för gårdagens nervirrande match mellan Portugal och Island. Gästernas tremålsledning från mötet på Island skulle tillslut visa sig räcka, trots att det bara tog 13 minuter för Portugal att äta upp försprånget. Portugal lyckades bevaka sin tremålsledning fram till halvtidsvilan (10-7).

I andra halvleken utökade Portugal ledningen till fyra mål innan Island sakta med säkert arbetade sig in i matchen. Med knappt tio minuter kvar utjämnade Asgeir Örn Hallgrimsson resultatet för första gången till 17-17. Portugal svarade direkt med att återta ledningen med tre raka mål, 20-17.

Island gav dock inte upp och svarade med samma mynt – tre raka mål. När Kari Kristjansson utjämnade till 20-20 med 25 sekunder kvar av matchen så var det inga tvivel om att VM-biljetten var säkrad. Portugal fick in ett tröstmål i de sista sekunderna och vann matchen med 21-20.

IFK Kristianstads Olafur Gudmundsson stod för två mål.

Portugal – Island 21-20 (10-7)