Inget OS för Qatar – Bahrain till final

Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån.

Det blir inget OS för Qatar 2020 – det står klart efter att Bahrain vann semifinalen i det asiatiska kvalet med 28–26. I finalen väntar Sydkorea som besegrade Saudiarabien med 29–26.

Qatar var storfavorit inför OS-kvalet och de flesta räknade nog med att laget åtminstone skulle ta sig till final. Men så blev det inte. I en otroligt tät historia mot Bahrain var det ”bortalaget” som hade ledningen med 16–15 i paus.

Den andra halvleken var jämn även den, men med ett Bahrain som verkligen höll nerverna i styr. Tack vare det blev det seger med 28–26 och nu står endast Sydkorea mellan nationen och OS i Tokyo nästa sommar. Det skulle bli första gången någonsin för Bahrain som verkligen är på frammarsch.

För det blev alltså Sydkorea som tog sig till final. Segern grundlades i den första halvleken där Sydkorea gick fram till 17–12. I den andra var Saudiarabien snäppet vassare, men Sydkorea kunde hålla undan och vinna med 29–26.

Därmed blir det alltså en final mellan Sydkorea och Bahrain. Vinnaren spelar OS nästa sommar och blir Asiens andra nation efter värdnationen Japan att nå dit. Förloraren får en andra chans i det fortsatta OS-kvalet.