Inför EM: Herrlandslaget inspireras av damerna

Foto: J Crosnier

Damlandslaget gjorde stor succé under VM i december och slutade fyra, den bästa VM-placeringen någonsin för damerna. En anledning till succén var sättet man förändrade uppladdningen inför mästerskapet. Nu inspireras herrlandslaget av det och vill ta efter damernas upplägg.

– Det gick ju bra för dem, säger Jesper Nielsen till Sportbladet.

Under EM 2016 bytte damlandslaget hotell flera gånger och det fick spelarna att reagera. Förbundet lyssnade och inför VM 2017 hade man följt spelarnas vilja. Damerna gick sedan in på VM och ordnade fram Sveriges bästa placering någonsin. Nu har herrarna också förändrat i sin uppladdning.

Sverige kommer att bo på samma hotell i Göteborg under hela uppladdningen, den enda resa man har är till Jönköping på lördag då man möter Ungern.

– Jag tycker det är väldigt skönt. Man reser extremt mycket med klubben och det sliter en del på kroppen också, säger Mikael Appelgren.

Herrarna har alltså ändrat till ett liknande upplägg som damerna. Man har också inspirerats av VM-succén.

– Klart det var inspirerande. Det var skitkul att kolla på och jag var och hälsade på dem dagen före bronsmatchen och såg sedan den på plats i Hamburg, berättar Lukas Nilsson.

Jesper Nielsen avslutar:

– Damernas VM var jättekul för svensk handboll såklart. Nu vill man inte vara sämre. Nu vill vi också spela om medaljerna.