Indien i kaos inför Asian Games – kan stoppas från spel

Det är dramatik redan inför Asian Games i Indonesien då det är en djup konflikt mellan handbollsförbundet och olympiska kommittén i Indien.

ANNONS

Den 13-31 augusti avgörs handbollsturneringen i mäktiga Asian Games som går av stapeln i Indonesien. Tänk er ett sommar-OS men enbart för de asiatiska nationerna. Prestigefullt och 45 nationer deltar. Frågan är om Indien kommer vara med i handbollsturneringen.

När lottningen genomfördes den 5 juli fanns de med i både herr- och damklassen. Herrarna ställs mot Bahrain, Taiwan och Irak i gruppspelet medan damerna tampas mot Sydkorea, Kazakstan, Kina och Nordkorea. Samma dag presenterade Indian Olympic Association (IOA) en lista på 524 atleter som ska delta och där saknades handbollsherrarna.

Enligt det indiska handbollsförbundet har bland annat fotbollsförbundet satt press på IOA att inte ta med handbollslandslaget. Trots att Asiatiska handbollsförbundet bekräftat att Indien är kvalificerade efter Asiatiska mästerskapen i januari.

Där slutade de på plats 12 men eftersom Australien, Uzbekistan, Kina, Oman och Förenade Arabemiraten inte deltar i Asian Games flyttas Indien upp på plats 7 i rankingen. Det krävs en topp 8-placering för att kvala in till Asian Games.

Nu rapporterar The Times of India att handbollsförbundet tar IOA till domstol för att avgöra ärendet. Det ska enligt tidningen upp på bordet den 16 juli och nu blir det intressant att följa utvecklingen.

Asian Games 2018

Damer
Grupp A: Sydkorea (guld 2014), Kazakstan (brons 2014), Kina, Indien, Nordkorea
Grupp B: Indonesien, Japan (silver 2014), Hong Kong, Thailand, Malaysia

Herrar
Grupp A
: Qatar (guld 2014), Iran, Malaysia
Grupp B: Sydkorea (silver 2014), Japan, Pakistan
Grupp C: Indonesien, Saudiarabien, Hong Kong
Grupp D: Bahrain (brons 2014), Taiwan, Indien, Irak

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here