Herrlandslaget till Malmö och Kristianstad i november

Jim Gottfridsson går till attack mot Polen I EM 2020, Sverige vann 28-26. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Sverige spelade final och Polen stannade i huvudrundan under mästerskapet i januari. Nästa VM arrangeras 2023, vilket skapar ett utmärkt tillfälle för de nämnda länderna att drabba samman. Malmö Arena och Kristianstad Arena är spelplatser för duellerna i höst, meddelar handbollslandslaget.se.

Sverige har haft ett starkt landslagsår med VM-silvret och femteplatsen i OS. Höstens motståndare är nu klar då Polen kommer till Skåne.

Matcherna den 4 november (19.00) i Malmö och två dagar senare i Kristianstad (16.00) blir också avstamp inför VM 2023 – med just Sverige och Polen som värdar.

– Att vi har valt att spela i just Malmö Arena och Kristianstad Arena är, förutom den geografiska närheten till Polen, att testa såväl arenorna och organisationen inför VM-festen 2023. Förhoppningen är att vi redan nu i höst ska kunna spela inför stor publik, men vi följer utvecklingen i samhället och anpassar oss efter de restriktioner och rekommendationer som våra myndigheter har, säger Tobias Frejfors, projektledare för Svenska Handbollslandslaget AB till landslagets officiella hemsida.

På 66 tidigare möten har länderna vunnit 29 gånger var, Sverige blir favorit härnäst med tanke på de aktuella resultaten.

– Polen är ett landslag som har genomgått en generationsväxling de senaste åren och har många nya, unga spelare som fått dem att drömma om nya framgångar. De pressade bland annat Spanien och tog poäng mot Tyskland i VM i januari och blir en bra motståndare för oss i våra förberedelser inför vinterns EM, säger förbundskapten Glenn Solberg till handbollslandslaget.se.

Länk: Sverige mot Polen i Malmö och Kristianstad