Herdeiro Lucau blir keeper för Kongo-Kinshasa

Herdeiro Lucau.Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån.

Guifmålvakten Herdeiro Lucau ser ut att vara väg att slå sig in i ett nytt landslag. I podcasten Diasporan, vilket Aftonbladet var först i riksmedia att uppmärksamma, berättar han om kommande uppdrag med Kongo-Kinshasa.

Lucau, 32, har synts som proffs i både Spanien och Tyskland. Sedan 2012 finns han ånyo i svenska klubbar, var välsedd i IFK Kristianstad och lika välkänd som nuvarande stöttepelare i Eskilstuna Guif.

Nu lär han på nytt få saker att göra internationellt, efter försiktiga påstötningar från kongolesiska spelare som lett till en direkt fråga.

– Kongos landslag hörde av sig till mig och frågade ifall jag kunde tänka mig ställa upp och jag tackade ja. Det har inte blivit några landskamper ännu men det kommer längre fram mot hösten, säger den Angolafödde målvakten till Aftonbladet.

I podcasten belyser Lucau och Collins Luther Zola mycket annat. Bland annat om bonustänket kring landsslagspelarna i Kongo-Kinshasa.

– De har pengar och resurser – och de skäms inte för att vara generösa. Är man på läger med ett afrikanskt landslag betalar de dig bra med pengar., säger Lucau till Diasporan.

Länk: Byter till Kongos landslag

Lyssna på Podcasten Diasporan – med Herdeiro Lucau >>