Hedins USA fick wildcard – möter Nigeria, Irland och Malta

Robert Hedin. Foto: By Xplvl (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

Det blev som förväntat ett wildcard för USA till den tredje upplagan av IHF Men’s Emerging Nations Championship. Turneringen spelas i Georgien och nu har gruppspelet lottats.

Robert Hedin coachade före påsk sitt USA i Emerging Nations på Dominikanska Republiken. Det blev en silvermedalj efter finalförlust mot Kuba och direktplatsen till IHF Men’s Emerging Nations Championship såg ut att rinna ut i sanden. Nu har amerikanerna fått den fribiljett som IHF hade till övers.

Det blir alltså Tbilisi i Georgien för Hedin & Co den 8-16 juni för en härlig turnering med skön mix av lag. Vad sägs om bland annat Kina, Colombia, Kuba och Indien? Kryddat med Nigeria och Bulgaren? Vi på Handbollskanalen ser redan fram emot det georgiska förbundets livestreamsändningar!

Turneringen är ett sätt att ge de här handbollsnationerna bra matchning och internationell erfarenhet. Ett lyckat grepp hittills där exempelvis Färöarna tagit sig från denna nivå till EM-kval och poäng mot Montenegro i höstas.

För de europeiska nationerna finns också en extra morot i form av en biljett till EM-kvalet 2022 då bästa lag får möta Luxemburg och Cypern i ett förkval. Spontant ligger nog hemmanationen Georgien bra till.

Grupp A
Kina
Azerbajdzjan
Storbritannien
Colombia
Kuba
Indien

Grupp B
Bulgarien
Georgien
Irland
Malta
USA
Nigeria

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here