Hedin bekräftar: Vill ha Alfred Jönsson till USA

Alfred Jönsson. Foto: Die Recken Hannover

Alfred Jönsson i blågult eller Stars and stripes? Det är frågan just nu när Robert Hedin jagar Hannover-liraren till det amerikanska landslaget.

Undertecknad är inte aktuell för ett endaste landslag men Alfred Jönsson är på önskelistan hos två. Förutom Sverige där han knackar på porten till A-landslaget har USA sedan en tid inlett jakten på skåningen med amerikanskt medborgarskap.

Det bekräftar Robert Hedin som är förbundskapten för USA i podcasten från Team Handball News. Han säger sig också föra en dialog med James Junior Scott. En fransk dyngskytt på vänsternio som tillhör HBC Nantes men som denna och förra säsongen är utlånad till La Rioja i Spanien.

I samma intervju berättar han att Tristan Morawski kommer placeras i ungdomsakademin hos Flensburg-Handewitt. Han är född 2005, är 2 meter lång och vänsterhänt. Handbollen har han i blodet från pappa Tomasz som var 2.10 lång och lirade för både Kielce och Lubin när det begav sig. Alla nu involverade i lilla ETSV 09 Landshut i Tyskland.

Det avslöjas också att Hedin och company letar en passande klubb för Joey Strömberg. Han spelar just nu i Skuru IK men det hintas om ett klubbyte. Det får vi följa upp framöver!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here