Hårt slag för spanska stjärnan – kan missa resten av säsongen

Daniel Dujshebaev i kamp med Sverige i EM 2018. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Daniel Dujshebaev kommer sannolikt att behöva genomgå en operation efter skadan mot Tyskland och kan missa resten av säsongen, rapporterar spanska handbollsförbundet på sin hemsida.

Det var i Spaniens match mot Tyskland som den spanska stjärnan, och den yngsta medlemmen i handbollsklanen Dujshebaev, vred till sitt knä. Spanien hoppades hela tiden på att 21-åringen skulle kunna återvända till truppen och höll en plats till honom. Men så blir alltså inte fallet.

Det visade sig att skadan var värre än vad läkarna först trott. En magnetröntgen gjordes och nu har Spaniens huvudläkare Juan Jose Munoz Benito bekräftat att stjärnan måste opereras.

 

– Daniel Dujshebaev har en bristning i främre korsbandet och har skadat menisken. Han kommer sannolikt att behöva genomgå operation, säger Munoz Benito till spanska förbundets hemsida.

Det i sin tur skulle sannolikt innebära att 21-åringen missar resten av säsongen. Ett hårt slag i karriären för niometersspelaren som lovordats en stor framtid. Det är även ett hårt slag för hans klubblag Kielce i Polen, där redan stjärnspelaren Luka Cindric har återvänt skadad från VM.