Hård kritik mot de tyska domarna efter Sveriges förlust

Sverige föll mot Spanien. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Sverige föll på målsnöret mot ett erfaret spanskt landslag. Efter matchen ville de svenska spelarna och ledarna inte prata om domarinsatsen, men flera svenska experter menar att de tyska domarna gav fördelar till Spanien.

Discoverys expertkommentator, Per Johansson, varnade för de tyska domarna, Robert Schultze och Tobias Tonnies, redan innan matchen. Duon, som också dömde Sveriges match mot Danmark, skärskådades från minut ett och Johansson höll inte igen med kritiken.

I studion var Ljubomir Vranjes minst sagt upprörd. Hur han än försökte kunde han inte dämpa sin frustration.

– Vi tillåts inte att vinna i den här matchen. Det är helt horribla beslut av domarna, jag vet inte vart jag ska ta vägen, sade han efter matchen.

Tomas Pettersson i Expressen stämmer in i kritiken i en artikel med rubriken Har två medelmåttor att tacka för detta, Spanien. Han skriver att det tyska domarteamet verkligen inte hade en bra dag på jobbet och svarar på sin egen fråga: ”Hade Sverige vunnit med en bättre domarinsats? Det får vi aldrig veta. Men jo, det känns så.”

De svenska spelarna ville däremot inte uttala sig om domarprestationen efter matchen.

– Domarna har jag ingen kommentar på, svarade Hampus Wanne efter matchen och valde att fokusera på sin besvikelse, samtidigt som han hyllade Alex Dujshebaev för det avgörande målet.