”Gotte” om slarvet på slutet: ”Jag är ytterst ansvarig”

Jim Gottfridsson. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

När segern kändes klar var Sverige på väg att slarva bort allt efter några passmissar. En som var självkritisk efter matchen var Jim Gottfridsson. – Det uppenbara som hände var att jag passade fel. Skulden är på mig, säger ”Gotte” till Handbollskanalen.se.

När Albin Lagergren satte dit 22–19 till Sverige kändes allt klart. Men så slarvade Sverige till den grad att Qatar fick chansen att kvittera, men då stod Andreas Palicka ivägen och Sverige kom undan med nöd och näppe. Jim Gottfridsson var inblandad i situationerna på slutet och menade att det brast i kommunikationen.

– Det handlar om kommunikation och den nådde inte ut till alla. Jag är ytterst ansvarig för det och skulden är på mig. Men det är sådana saker som ser värre ut när det händer i den 58:e minuten, säger han.

Då hade ni tur att Palicka klev fram?

– Det är skönt att han räddar oss. Palicka höll nere Qatar på 22 mål och försvaret var jättebra. Dessutom gjorde Lukas och ”Zacke” en fantastisk match, säger ”Gotte” och avslutar:

– Sen är vi fler spelare som behöver komma upp i nivå, men det är skönt att göra en mellanmatch och ändå vinna. Det får vi inte glömma bort, det är en styrka att vi vinner även när vi har en dålig dag.