Glenn Solberg ser möjligheter i EM

Glenn Solberg. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

VM-silver och femteplatsen i OS var facit på Glenn Solbergs första mästerskapsår i spetsen för Sverige. Förbundskaptenen laddar för EM från ett bra utgångsläge.

– Vi vill framstå på bästa möjliga sätt. En femteplats i OS är jag också stolt över men man älskar medaljer. I EM finns sju till tio andra lag som är lika bra, det är små saker och tillfälligheter som kan avgöra, sade han under en pressträff.

– Vi ska komma till huvudrundan, därefter kan allt ske, fortsatte Solberg.

Mikael Aggefors, Anton Lindskog och Oskar Sunnefeldt är exempel på spelare som fick tuffa besked jämfört med OS-uttagningen.

Å andra sidan öppnar Solberg dörren för nyare målvaktsnamn på landslagsbasis. Felix Möller, Eric Johansson och Karl Wallinius in i EM-värmen innebär att det faktiskt går att förvalta fina formkurvor till mästerskapsresor på kort tid.

– Felix Möller är en ung och väldigt lovande spelare som imponerar med sin handbollsförståelse, speciellt bakåt, försvarsmässigt. Han höjer sin nivå väldigt raskt och anpassade sig snabbt när han fick känna på nivån i landslaget i november, sade Solberg om Sävehofspelaren.

– Eric tycker jag är en spelare som har det mesta. Han spelar både försvar och anfall i sitt klubblag, i Champions League, har ett bra skott från distans och har möjlighet att samarbeta med kant och linje.

– Wallinius har tagit enorma steg det senaste halvåret i Montpellier. Ett fysmonster som kan bli betydelsefull i vårt försvar, han har och har ett tungt skott och är bra på att spela bollen vidare, fortsatte Solberg om de potentiella mästerskapsdebutanterna.