Glenn Solberg och Sverige kvalar i Partille och Eskilstuna

190902 Sveriges tillträdande förbundskapten Glenn Solberg upptaktsträffen för Handbollsligan den 2 september 2019 i Malmö. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Herrlandslaget har bokat in de första destinationerna i höstens EM-kval. Den första matchen, mot Rumänien spelas i Partille medan Eskilstuna är värd för januarimötet med Montenegro.

Glenn Solberg tävlingsdebuterar som svensk förbundskapten i och med höstens landskampsprogram. Handbollslandslaget.se preciserar schemat och konstaterar att Partille Arena tar hand om Rumänienmatchen 5 november.

– Det ska bli fantastiskt härligt att äntligen få samla landslaget, både jag och spelarna har nog sett fram emot det efter vårens och sommarens inställda och uppskjutna matcher. Jag vet att spelarna har trivts i Göteborg tidigare och längtar till första matchen i Partille Arena mot ett Rumänien som vi har stor respekt för, säger Solberg till handbollslandslagets officiella hemsida.

Sverige hinner också med en bortamatch mot Kosovo i början av november innan nästa kvalomgång efter årsskiftet. På datum som normalt sett brukar innehålla genrep inför mästerskap väntar istället ett poänggivande dubbelmöte med Montenegro för blågult.

Montenegros förbundskapten Zoran Roganovic får på ett sätt hemmaplan två gånger om.Sverige har placerat ut den ena matchen till Eskilstuna där Roganovics klubblag Guif huserar.

Herrlandslagets EM-kvalmatcher
Källa: Handbollslandslaget.se
5 november: Rumänien (EM-kval, Partille Arena, 18.00)
8 november: Kosovo (EM, kval, Pallati i Rinise dhe Sporteve, Pristina)
6 januari: Montenegro (EM-kval, Podgorica)
9 januari: Montenegro (EM-kval, Stiga Sports Arena, Eskilstuna)

Länk: Herrarna spelar EM-kval i Partille och Eskilstuna