Glenn Solberg: ”En väldigt bra start för oss”

Glenn Solberg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN.

Sverige inledde VM-turneringen på hemmaplan med en vinst mot gruppens förmodligen starkaste motståndare, Brasilien. Bortsett från lite för många brända lägen är förbundskapten Glenn Solberg nöjd med insatsen.

Det blev till slut en relativt enkel resa för Sverige när Brasilien besegrades inför 11 627 åskådare i Scandinavium. Sverige missade flera klara lägen i den första halvleken men kunde till slut vinna med 26–18 (11–9).

– Anfallsmässigt så är det egentligen ganska mycket som är bra men vi bränner lite för många chanser och det är lite för många tekniska fel. Men det Brasilien är bäst på är väl att läsa och ta inspel och då blir det några tekniska fel. Men det var en väldigt bra start för oss, säger Glenn Solberg dagen efter matchen.

De svenska kanterna var inte särskilt delaktiga i det offensiva spelet och ovanligt få avslut kom från därifrån. Hampus Wanne och Niclas Ekberg stod dessutom för några okaraktäristiska missar.

– Jag tror att vi ska vara förberedda på att många lag kommer att stå nere på våra kanter, men det har vi löst tidigare. Vi har väldigt bra ytternior som är bra på att komma mellan ett och två, så det tror jag att vi kommer att lösa. Vi vill fortsatt spela brett i banan även om de (kantspelarna) inte får den sista passningen.

Sverige möter Kap Verde i morgon

I morgon är det dags för den andra gruppspelsmatchen och Kap Verde – som vann sin öppningsmatch mot Uruguay – står för motståndet.

– Vi möter ett bra lag med extremt bra individuella spelare och färdigheter. De är fysiskt bra och har väldigt bra duellspelare och bra skytte, så det är ett bra lag. De spelade final i Afrikanska mästerskapen så vi får fortsätta med vårt försvarsspel och vara aggressiva och väldigt kompakta, säger han.

Andreas Palicka spelade hela matchen mot Brasilien. Kommer han att vila nu?

– Det har vi inte bestämt än men vi har ju sagt att vi önskar att utnyttja hela laget och de tre målvakterna vi har på det bästa sättet, så att vi förhoppningsvis kan vara med i turneringen länge.

Sverige spelar mot Kap Verde i morgon (lördag) klockan 20:30. Matchen sänds i TV6.