Franska hjälten om Sverigematchen: ”Min bästa landskamp”

55 i räddningsprocent för Gerard mot Sverige: Foto: Ludvig Thunman, BIldbyrån

Vincent Gerard tog med sig spik och brädor och hela snickarbältet i går och stängde igen målet mot Sverige. Framförallt i början då fransmannen hade tio (!) räddningar på elva skott. Frankrike vann matchen med rekordlåga 23-17.

ANNONS

— Jag är glad. När man har jobbat hårt för det och det går såhär är det otroligt. Men det är fortfarande bara en gruppmatch. Så min insats kommer bara vara värt något om vi går till semifinal, sa Gerard efter matchen.

Det franska laget var rejält inlästa på det svenska laget, viket är standard på den här nivån, såklart. Men målvakten hintar om att man verkligen var inlästa på det svenska spelet.

— Vi visste att kontringar var ett av Sveriges vassaste vapen. Så vi saktade ner spelet i tempo och vi sprang med dem när vi behövde. Jag tror bara att de gjorde fyra mål på kontring, vilket är väldigt bra för oss.

Och din egen insats. De första tio minuterna var bland de bästa jag har sett. Var det de bästa du har gjort?

— I en internationell match, ja, det skulle jag säga. I Champions League eller ligan har jag gjort några matcher på den här nivån, men det här var det bästa i landslaget. Och det kändes så bra för allt vi såg i studerade in på video och allt vi bestämde oss för inför matchen fungerade, säger målvakten.

Nu måste Sverige med största sannolikhet förlita sig på att Frankrike ska vinna mot Kroatien på onsdag för att ha någon chans att gå vidare. Frankrike å sin sida kan bli i princip klara om de slår Serbien imorgon. Vilket skulle göra den sista matchen mot Kroatien betydelselös så länge Frankrike inte förlorar med nio mål. Något som bollar upp för att Frankrike inte kommer ta i sitt allra bästa mot värdnationen.

— Först måste vi tänka på att vinna mot Serbien. Sen går vi aldrig in på planen och tänker att vi ska förlorar, det är inte vår stil.

 

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here