Försvarsspecialisten Nielsen hundraprocentig i RNL: ”Vet inte vad som har hänt”

Jesper Nielsen. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Inför säsongen flyttade Jesper Nielsen från Paris SG till Rhein-Neckar Löwen och även om speltiden har varit upp och ner har mittsexan imponerat. Tidigare känd som primärt en försvarsspelare har nu Nielsen utvecklats och den här säsongen gjort 19 mål på 19 skott i Bundesliga och fem mål på fem skott i tyska cupen. – Det har gått bra, jag har satt dit lägena även om jag inte har spelat asmycket. Jag vet inte vad som har hänt, säger Jesper Nielsen till Handbollskanalen.

Sverige har anlänt till Köpenhamn och Royal Arena. På torsdagseftermiddagen genomförde laget sin första träning i den danska huvudstaden och med på träningen var Jesper Nielsen, som inte kunnat spela i någon av träningsmatcherna mot Ryssland. Ljumskproblem har hållit linjespelaren borta från såväl träning som match, men när det svenska laget tränade på torsdagen var 29-åringen med. Handbollskanalen fick en pratstund med Norrköpingsprodukten före träningen.

– Det blir min första träning idag och sen får vi se hur det känns. Vi tog plåtar på min ljumske igår och man såg irritation uppe i fästet till ljumsken, men det är ingen fara så. Hur det blir med match mot Egypten vet jag inte, men jag hoppas så klart att jag kan vara med, säger Jesper Nielsen.

Formen verkar det inte vara några problem med åtminstone. 29-åringen fick mycket speltid i december i klubblaget RNL.

– Därför har jag fått lite matcher i mig och efter det har jag tränat stenhårt med fysiogänget. Det har varit mycket intervaller och skit, men jag känner mig i bra form, säger han med ett leende.

Målmässigt har Jesper Nielsen haft en väldigt fin säsong. På 19 skott i Bundesliga har det blivit 19 mål och linjespelaren har dessutom varit hundraprocentig i tyska cupen där samtliga fem skott har suttit i nätmaskorna. Nielsen har kanske mest varit känd för sitt försvarsspel tidigare, kanske ändras det nu.

– Det synen har svenskar i alla fall. Under mina två år i Paris spelade jag i princip bara anfall. Det har gått bra, jag har sitt dit lägena även om jag inte har spelat asmycket. Jag vet inte vad som har hänt.

Vad ändrades i Paris jämfört med tidigare år?

– Jag hade ju en ganska hård tränare där som var på mig mycket om mina avslut och det är något jag tänker på fortfarande. Jag försöker att ha en viss rörelse när jag skjuter, sen om jag får en knuff blir det ju inte alltid så, men det kan också hjälpa en.

Du har alltså bara missat fem skott på hela säsongen och fyra av skotten var i Champions League mot IFK Kristianstad?!

– Och där skulle jag haft straff på ett av skotten, skrattar han.

– Jag har sagt det innan när någon har frågat, det är bara ”Äpplet” och Palicka på träning samt Leo Larsson som räddar mina skott. Jag kan inte förklara varför det har varit så.

Du nämnde att folk i Sverige har en bild av dig som försvarsspecialist, tycker du att du ska ha mer cred för din offensiv?

– Jag har vant mig vid bilden folk har av mig i Sverige, men det är lite kul att det har blivit så. I Berlin spelade jag åt båda håll, i landslaget i början spelade jag bara bakåt, i Paris var det bara offensivt i stort sett och i Löwen är det mest defensivt eftersom vi har Kolbacher framåt som gör det riktigt bra. Och nu är ”Stycket” tillbaka så nu blir det nog mer defensivt i det här mästerskapet.

Om nu Jesper Nielsen kommer till spel mot Egypten imorgon kan Sverige räkna med en spelsugen mittsexa.

– Förhoppningsvis får jag en bra start på det här mästerskapet, avslutar Jesper Nielsen.