Förbundskapten Andrésson hyllar ”ersättarna”

Kristján Andrésson. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Sverige besegrade Tunisien och man gjorde det mycket tack vare några spelare som inte varit det givna förstavalet på sin position så här långt under mästerskapet. Linus Arnesson, Kim Andersson och Andreas Nilsson briljerade i offensiven och efter matchen hyllade Sveriges förbundskapten spelarna.

– Jag är glad att Linus styrde upp spelet så himla bra som han gjorde och jag är glad att Kim fick visa vilken fantastisk handbollsspelare han är. ”Stycket” fick mycket inspel och är jätteskicklig på att fånga bollarna. Det är mycket som jag är mest nöjd med, säger Kristján Andrésson till Handbollskanalen.se.

Jim Gottfridsson kunde inte vara med, inte heller Jesper Nielsen. Det innebar att andra spelare fick chansen, även Simon Jeppsson, som fick beröm av Andrésson.

– Det är en väldigt bra grupp att jobba med. Simon fick sitta större delen av gruppspelet och när han kom in i första halvlek hade han ett skottläge där han nog hade skjutit om han hade fått några fler minuter innan han fick skottläget. Sen log han lite och då visste jag att han var på plats och att han skulle skjuta nästa gång.

– Då gjorde han mål och sen hittade han inspel och fortsatte att skjuta.

Jesper Nielsens ljumskproblem förhindrade honom ifrån att spela mot Tunisien. Prognosen är fortfarande oklar när han kan spela igen.

– Vi tar det dag för dag. Det gör ont, men det är inte så att jag inte kan gå. Förhoppningsvis kan jag spela snart, men det känns jättetråkigt, säger Nielsen.

Förbundskaptenen fyller i:

– Han är fortfarande inskriven i truppen eftersom vi tror att han kan komma tillbaka. Vi kommer inte att chansa, men vi hoppas att det ska ge med sig.