Förändringar i landslagstruppen – Alingsås skickar en spelare

Foto: S Pillaud
Kristján Andrésson tränar Romain Lagarde från och med sommaren 2020. Foto: S Pillaud

Det sker några förändring i den landslagstrupp som på måndag samlas i Malmö. Oscar Bergendahl och Andreas Cederholm har nu kallats in som ersättare.

På måndag samlas det svenska herrlandslaget i Malmö för att ladda upp inför två matcher mot Island i slutet av månaden. Det här blir första gången för säsongen som landslaget träffas.

Nu står det klart att tre spelare – Andreas Nilsson, Jesper Nielsen och Johan Jakobsson – inte följer med laget till Island. Därmed har landslaget valt att ersätta dessa med Oscar Bergendahl och Andreas Cederholm, som till vardags spelare i Alingsås HK respektive GWD Minden i Bundesliga.

– Andreas missar matcherna av en trevlig anledning, att han nyss blivit pappa. Jesper har varit borta nästan hela hösten på grund av en hjärnskakning, men är med oss under de två dagarna i Malmö och åker sedan hem till Paris för att få den uppbyggnadsträning han missat och Johan har tyvärr drabbats av en ljumskskada, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson till landslagets hemsida.