”För hela ditt jävla liv” blir dokumentär på Viaplay

För hela ditt jävla liv. Foto: Viaplay

Skriv upp 29 december och 5 januari kalendern – då släpps nämligen de två avsnitten av ”För hela ditt jävla liv” en sportdokumentär i två delar på Viaplay.

Dokumentären är nyproducerad och kommer alltså att delas upp i två avsnitt som sänds 29 december och 5 januari – perfekt uppladdning inför hemma-VM alltså. Namnet ”För hela ditt jävla liv” känner ni säkert till bakgrunden till, men handlar naturligtvis om Jim Gottfridssons ikoniska ord under EM-finalen i januari.

Den första delen handlar om EM-guldet i Budapest och i den medverkar flera av huvudpersonerna själva. Gustav Almqvist, psykolog, doktor i ekonomi och forskare på Handelshögskolan i Stockholm hjälper till att förklara bragden.

– Jag kollar på sport på ett lite annorlunda sätt, jag vill veta vad hos spelarna som gjorde Sverige till Europamästare i januari 2022, och vilka detaljer som avgjorde. Hur det egentligen gick till när ett ständigt underskattat och dessutom codviddrabbat svenskt lag gick hela vägen till final, och i turneringens allra sista sekund avgjorde och vann EM-bucklan, säger Almqvist i ett pressmeddelande.

I del två fokuserar Viaplay på uppladdningen inför VM på hemmaplan, där Sverige siktar på att ta hem ännu ett mästerskapsguld.