Filip Ivic ser ut att missa EM för värdnationen

Foto: Uros Hocevar, seha-liga.com

Den kroatiska landslagsmålvakten Filip Ivic tvingades åka hem från Kroatiens EM-förberedande samling i veckan. Anledningen? Knäskadan från i höstas gör sig åter påmind.

PGE Vive Kielce har under hösten fått klara sig utan sin ordinarie målvakt Filip Ivic, som drog på sig en knäskada som tvingade fram en operation. Rehabiliteringsperioden låg på runt två månader, men trots att han nu ska vara kry verkar det tveksamt om hans knä är tillräckligt redo för att belastas till fullo.

I veckan tvingades Filip Ivic nämligen att åka hem från den kroatiska EM-förberedande samlingen som pågar just nu.I nnan han är redo för spel och full träning krävs nämligen att han bygger upp muskulaturen kring det skadade knäet ytterligare.

Det rör sig med andra ord inte om en ny skada, utan en form av reaktion på hög belastning på ett ovant knä. Därmed är det också högst osannolikt huruvida han faktiskt är redo att spela EM på hemmaplan. Minst sagt surt för Filip Ivic.

Mirko Alilovic, Ivan Pesic och Ivan Stevanovic är övriga kroatiska målvaktsalternativ som finns med i den preliminära EM-truppen.