Får inte skjuta upp matchen – bara 11 spelare till EM-kvalet

Benjamin Buric. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Benjamin Buric i mål och 10 utespelare därtill. Det är hela Bosnien-Hercegovinas trupp till EM-kvalmatcherna mot Tyskland och Österrike då laget fått nej av EHF att skjuta upp matchen, det rapporterar TT via Klix.ba.

Corona har slagit till rejält mot Bosnien-Hercegovina inför EM-kvalet mot Tyskland och Österrike. Under landslagets sista träning inför resan mot Tyskland fanns bara 11 spelare på planen, och i truppen.

Lägg därtill att Flensburgs målvakt Benjamin Buric är den enda burväktaren i laget som redan på förhand har en tuff uppgift mot stornationen Tyskland. Anledningen är att EHF inte velat gå med på Bosnien-Heregovinas förfrågan om att skjuta upp matchen.

– EHF har bestämt att vi ska spela med 11 spelare mot Tyskland. Det är lika många i ett fotbollslag som vi kommer vara i vår trupp. Ändå tyckte EHF att det var nog med spelare. Jag kommer att vara den ende målvakten. Det har jag inte hört talas om i handbollen tidigare, men det är bara ytterligare en orättvisa gentemot vårt lag, säger Benjamin Buric till nyhetssajten Klix.