EXTRA: Zoran Roganovic ny förbundskapten för Montenegro

Zoran Roganovic. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Fredagskvällen bjuder på en häftig nyhet – Zoran Roganovic är klar som ny förbundskapten för Montenegro, det skriver cdm.me.

Zoran Roganovic är en av Handbollsligans bästa spelare någonsin och montenegrinen har vunnit skytteligan vid flera tillfällen och gjort riktigt bra ifrån sig i H43, LUGI och HK Malmö innan han nu är tillbaka i H43 där han avrundar karriären. Nu är 40-åringen klar som ny förbundskapten för Montenegro.

Zoran Roganovic kommenterar sitt nya jobb så här till Handbollskanalen:

– Jag är överraskad, men väldigt stolt och jättetacksam för att jag fick chansen redan nu. Det är något man drömmer om hela sitt liv och något man strävar efter när man börjar sin tränarkarriär. Jag hoppas på det bästa, säger Zoran Roganovic till Handbollskanalen.

Roganovic ersätter Dragan Djukic vars kontrakt med förbundet gick ut den 1 juli. 40-åringen kommer att leda laget tillsammans med Drasko Mrvaljevic.

– Jag fick det här jobbet tack vare min spelarkarriär och så lite tack vare min tränarkarriär, skrattar Roganovic. Det är tack vare allt jag har gjort i Sverige och den inställning och attityd som jag har visat när jag spelade i landslaget.

– Jag är stolt och tacksam för den svenska tränarutbildning jag har gått och vill också tacka Per Johansson som är förbundskapten för Montenegros damer, han pratade gott om mig i Montenegro, avslutar Zoran Roganovic.