EXTRA: Sveriges trupp i EHF Euro Cup – Kim Ekdahl Du Rietz tillbaka

Kim Ekdahl du Rietz. Foto: Bildbyrån.

Kristján Andrésson har släppt truppen som ska representera Sverige i EHF Euro Cup-matcherna mot Spanien (Malmö Arena) och Österrike (bortaplan). Kim Ekdahl Du Rietz är med i truppen som presenterades på en presskonferens i Stockholm.

Kim Ekdahl Du Rietz har onekligen en karriär som inte liknar någon annans. Succé med LUGI, proffsflytt, dominans i Bundesliga och genombrott i landslaget till tappad motivation och slut på handbollskarriären vid 27 års ålder. Sedan comeback och spel i en av världens bästa klubbar och nu comeback även i landslaget.

SVT Sport kom med uppgifterna tidigare under måndagen och nu är det alltså bekräftat att Kim EDR återvänder till landslaget.

– OS 2020 är stora målet. Tanken är att vara med och spela om medalj, säger Kim Ekdahl Du Rietz i en förinspelad intervju.

– Jag har haft dialog med Kim sedan jag blev förbundskapten men inte om att spela i landslaget. Han valde att skriva på ett längre avtal med Paris och sen har vi känt på det, det ska bli jättekul och det är framförallt en väldigt duktig handbollsspelare. Han är världsklass i båda riktningarna. Som människa är det en väldigt härlig person att vara omkring, jag tror att han kan utveckla vår grupp dessutom, säger förbundskapten Kristján Andrésson på presskonferensen.

Hela truppen:

MV: Mikael Appelgren, Andreas Palicka
V6: Jerry Tollbring, Hampus Wanne
M6: Andreas Nilsson, Jesper Nielsen, Max Darj
H6: Niclas Ekberg, Mattias Zachrisson
V9: Lukas Nilsson, Simon Jeppsson, Philip Henningsson, Kim Ekdahl du Rietz
M9: Jim Gottfridsson, Linus Arnesson
H9: Albin Lagergren

De kommande matcherna ser ut så här:

24 oktober: Spanien, EHF Euro Cup, Malmö Arena (19.15)
28 oktober: Österrike, EHF Euro Cup, Graz (16.30)

Truppen samlas i Malmö den 22 oktober.

Ekdahl du Rietz tillbaka i landslaget

Ekdahl du Rietz tillbaka i landslaget! "Tanken är att spela om medaljerna" #handboll #handbollslandslaget

Publicerat av Handbollslandslaget Måndag 1 oktober 2018

Videokälla: Handbollslandslaget