Extra: Palicka knäskadad – borta från spel året ut

Andreas Palicka. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Rhein-Neckar Löwen, det svenska landslaget och Andreas Palicka fick idag ett mardrömsbesked. Stjärnmålvakten har skadat sitt knä och blir borta från spel året ut, det skriver RNL på klubbens hemsida.

– Det är en del av ena ledbandet som har gått sönder och det känns jättetråkigt att jag inte kommer att kunna spela på ett tag. Jag har på inget sätt räknat bort spel i VM, men det handlar ju också om att komma tillbaka i bra form. Ibland kommer man tillbaka fortare, ibland tar det längre tid, säger Andreas Palicka till Handbollslandslaget.se.

Sedan tidigare är Mikael Appelgren skadad och har opererat sin axel, något som håller honom borta från spel året ut. Det ska därför mycket till för att Appelgren ska kunna spela VM för Sverige i januari och i RNL har Andreas Palicka fått dra ett tungt lass sedan Appelgren skadade sig.

Nu kommer nästa smäll för Rhein-Neckar Löwen och det svenska landslaget. Andreas Palicka skadade sitt knä i helgens ligamatch mot Erlangen och nu bekräftar den tyska storklubben på sin hemsida att det är höger knä det rör sig om – en skada som håller ”Palle” borta från spel året ut.

Därmed är det högst osäkert om Palicka kan vara med på VM i januari. Och för RNL är det extra tufft, de måste nu klara sig utan två världsklassmålvakter under flera månader.

LÄNK: Wie befürchtet: Löwen müssen lange auf Andreas Palicka verzichten