EXTRA: Förbundskaptenen bekräftar – Sverige gör spelarbyte i EM-truppen

Jakobsson efter Sveriges träning. Foto: Ludvig Thunnman, Bildbyrån

Det svenska landslaget spelar i morgon, onsdag, en avgörande match mot Norge i EM. Dagen innan tvingas laget till en förändring i spelartruppen. Förbundskaptenen Kristján Andrésson bekräftar att Viktor Östlund ersätter Johan Jakobsson. 

Det var Sportbladet som först publicerade uppgifterna om att Johan Jakobsson ådragit sig en skada som gör att högernian inte kan fortsätta EM-turneringen. Landslagsledningen med förbundskaptenen Kristján Andrésson i spetsen har därför valt att kalla in Viktor Östlund som ersättare under turneringens avslutande matcher.

Nu har Kristján Andrésson bekräftat Sportbladets uppgifter för Handbollskanalen. Johan Jakobsson fick en huvudskada i matchen mot Frankrike som inte har blivit bättre. Högernian undersöks i dagarna men kommer inte att vara del av truppen. Istället är Viktor Östlund på väg till Zagreb.

— Viktor kommer in som sextonde gubbe. Vi har andra spelare som har varit här längre och som kommer får ta ett större ansvar nu när Johan inte kan vara med.

— Det är inte så att vi kommer lägga all tilltro till att Viktor ska komma ner och lösa matchen imorgon. Han kommer hit som stöd och kanske spelar imorgon, kanske inte, beroende på hur matchbilden ser ut.

Det här blir Sveriges blott första spelarbyte i turneringen. Viktor Östlund är redan nu på väg ner till Kroatien och väntas ansluta till resten av spelartruppen senare under dagen, för att sedan gemensamt ladda upp inför morgondagens avgörande match mot Norge.

Viktor Östlund debuterade i landslagssammanhang i VM 2015 och fanns också med i EM-truppen 2016. På sina 38 landskamper har han gjort 96 mål. 26-åringen spelar till vardags för TTH Holstebro i den danska ligan.