EM-kval: Så gick det i söndagens matcher

Andy Schmid. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Medan Sverige och flera andra toppnationer har spelat OS-kval har EM-kvalet fortsatt. Och visst bjöd söndagen på en hel del intressanta resultat.

Totalt spelades åtta matcher i EM-kvalet under söndagen och vi väljer att stanna till lite extra vid några stycken.

Schweiz – Finland 32–30
Bra gjort av Finland att stå upp så pass väl mot ett Schweiz som gjorde ett fint VM i januari. Men det räckte inte hela vägen och Ola Lindgrens Finland inkasserade fjärde raka förlusten under EM-kvalet. Den stora skillnaden lagen emellan var, så klart, Andy Schmid. RNL-spelaren gjorde 14 (!) mål på 17 skott.

Danmark – Nordmakedonien 37–21
Nordmakedonien vann det första mötet tidigare under veckan, vilket var Kiril Lazarovs första match som förbundskapten. Nu fick danskarna revansch och det ordentligt. 37–21 blev det efter att hemmalaget avgjort redan i den första halvleken.

Polen – Nederländerna 26–27
Grupp 5 är riktigt tajt. Slovenien har ett litet grepp om förstaplatsen, men där bakom är det hur jämnt som helst mellan Polen och Nederländerna. Polen var en poäng före Nederländerna inför söndagens match och såg ut att få minst oavgjort med sig. Men i matchens sista sekund satte Kay Smits segermålet till Nederländerna, som därmed är ny tvåa i gruppen.

Övriga resultat:
Litauen–Israel 31–28
Bosnien-Hercegovina–Österrike 27–21
Rumänien–Kosovo 25–30
Färöarna–Ukraina 25–26
Tjeckien–Ryssland 27–27