EM i fara för Jim Gottfridsson

Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Jim Gottfridsson kan missa EM i Polen då han i Champions League-matchen mot RK Celje den 11 oktober ådrog sig en ny skada i foten. Detta är samma fot som Jim tidigare haft en stressfraktur i och vill det sig riktigt illa är 23-åringen borta från spel i minst tre månader, och missar därmed EM i Polen som spelas 15-31 januari 2016.

Det har pågått intensiva undersökningar, både i Tyskland och i Sverige, och efter konsultation mellan Flensburgs två lagläkare – Thorsten Lange och Thorsten Ahnsel, och svenska doktorer så har det beslutats att Jim kommer att gå in i en tre månader lång rehabiliteringsfas. Flensburg skriver på sin hemsida att Jim inte kommer vara tillgänglig för spel fram till februari 2016.

Flensburg har sedan tidigare två mittsexor – Anders Zachariassen och Jacob Heinl på skadelistan. Ljubomir Vranjes, tränare i Flensburg, säger på klubbens hemsida att ”Jim kommer med sin mångsidighet på planen att saknas, men jag är övertygad om att laget kommer att klara sig igenom detta nya skadebakslag”.

Jim Gottfridsson själv säger ”Jag är mycket ledsen för att jag inte kan finnas tillgänglig, både för klubblaget och svenska landslaget. Jag vill snabbt komma tillbaka på banan och jag kommer att köra stenhårt under rehabiliteringen.