EM: Franska målvakten skadad inför Norge – hämtar in ersättare

Didier Dinart. Foto: S Pillaud

Det är inte oproblematiskt i det franska lägret just nu. Efter chockförlusten mot Portugal i premiären kommer nu nästa smäll – en skadesmäll på rutinerade målvakten Yann Genty. Frankrike kallar in Aix:s målvakt Wesley Pardin som ersättare inför måstematchen mot Norge, skriver franska L’equipe.

38-årige Yann Genty har visat att gammal är ung. Förra året gjorde Chamberys målvakt mästerskapsdebut för franska landslaget, blev utsedd till ligans bästa målvakt och fixade ett kontrakt med PSG till sommaren 2020. Men i förlustmatchen mot Portugal var olyckan framme i dubbel bemärkelse.

En smäll som målvakten fick på högerbenet i Portugal-matchen blev bara värre under gårdagen och nu tvingas Frankrike till en rockad på målvaktssidan. Genty utgår och förbundskapten Didier Dinart kallar istället in Wesley Pardin som ersättare.

Pardin var redan på plats i Trondheim som reserv. Men 30-åringen, som till vardags spelar i franska Aix, är inte heller någon rutinerad räv i de stora sammanhangen. Med bara 9 landskamper på CV:t läggs åter stort hopp till lagets förstamålvakt Vincent Gerard inför måstematchen mot Norge.