EM-final: ”Det kräver att vi når vår bästa nivå, både individuellt och kollektivt”

Nikola Karabatic under EM 2024. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Klockan 17.45 drar EM-finalen mellan Frankrike och Danmark igång. Det blir den sjätte guldmatchen mellan de två nationerna sedan 2011 och det verkar som att fransmännen ser sig själva som underdogs.

Danmark har klasspelare på alla positioner, har många vapen och är favoriter i EM-finalen. Så låter det från Danmarks finalmotståndare från Frankrike, som uttrycker stor respekt för kvällens uppdrag.

– Danmark har några av världens bästa spelare på alla positioner. På vissa ställen till och med två eller tre. Så det är inte konstigt att vi ständigt möter dem i finaler, säger Luka Karabatic enligt danska tv2 och fortsätter:

– Vi måste försöka tämja dem så mycket vi kan. De har spelat utmärkt och är farliga både på långt håll och i genombrott man mot man.

Det råder dock ingen brist på stora namn i den franska truppen heller. Bland de lysande stjärnorna finns bland annat Dika Mem och Nikola Karabatic, som inte är förvånade över att just möta Danmark i finalen. Det blir den sjätte guldmatchen mellan de två nationerna sedan 2011.

– Frankrike och Danmark har successivt dominerat internationell handboll under lång tid. Redan innan jag kom med. Det visar att Danmark gör ett bra jobb. De har massor av erfarenhet, och det har vi också. Vi är förberedda på att det kommer att bli tufft, säger Dika Mem enligt danska tv2.

– Danmark vann över oss i VM-finalen förra året och spelade riktigt bra. Därför är de favoriter, även om vi har spelat bra i den här turneringen, om man bortser från andra halvlek mot Sverige i semifinalen. Vi har en chans, men det kräver att vi når vår bästa nivå, både individuellt och kollektivt, säger Nikola Karabatic enligt danska tv2.

LänkFranskmænd fremhæver særligt dansk våben