EM blev en succé – nytt publikrekord slogs

Svenska fans i Scandinavium. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

På EM avslutande presskonferens avslöjade EHF att det blev ett nytt publikrekord under årets mästerskap. Över 420 000 åskådare såg matcherna fram till huvudrundan, vilket slog det tidigare rekordet på 400 000 som var från EM i Polen 2016.

Under EM i Polen 2016 kom över 400 000 åskådare till matcherna, men under det här mästerskapet i Sverige, Norge och Österrike blev det alltså ännu mer folk på matcherna. Över 420 000 tog sig till arenorna i de tre länderna – en mycket fin siffra bara fram till huvudrundan. Efter det fylldes det på och siffrorna stannade på över 492 000 åskådare.

– De tre nationerna har gjort ett utmärkt jobb att organisera det här tillsammans, säger EHF:s president Michael Wiederer på EHF:s hemsida.

För första gången under ett EM deltog 24 länder, något EHF tycker föll väl ut.

– En viktig sak de kommande åren är att vår sport kommer att bli starkare än den är idag. Det får vi genom att fler länder blir motiverade att satsa på vår sport och på respektive landslag. Det här mästerskapet var en utmärkt start, säger Wiederer.

Under den avslutande presskonferensen pratade EHF dessutom om det kommande europamästerskapet, det som avgörs för damer i Danmark och Norge i december. Det mästerskapet kommer att äga rum 3–20 december i Fredrikshavn, Herning, Trondheim, Stavanger och Oslo.

LÄNK: “A triumph for handball” and a new spectator record