EHF Euro Cup: Sverige tar emot Norge i Partille Arena

Wanne fick jubla mot Vitryssland. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

EHF Euro Cup fortsätter i april och för Sveriges del väntar dubbla matcher mot Norge. Hemmamatchen kommer att spelas i Partille Arena den 13 april, det skriver Handbollslandslaget i ett pressmeddelande.

Det är bara att boka in lördagen den 13 april redan nu. Det kommer att bli handbollsfest i Partille där Sverige tar emot Norge i ett riktigt prestigemöte.

Sveriges två första matcher i EHF Euro Cup har slutat med förlust mot Spanien (28–29) samt seger mot Österrike (34–31). Nästa match är borta mot Norge i Arendal den 11 april och så returen i Partille den 13 april.

– Det brukar alltid vara speciella matcher mot Norge med mycket prestige och känslor, matcher inget av lagen vill förlora. Det blir kul att få ladda med landslaget i Göteborg och jag hoppas att det blir bra publiktryck i Partille Arena, säger Hampus Wanne i pressmeddelandet.

Sverige kommer att spela i Göteborg under hela gruppspelet i EM 2020.

– Vi trivs väldigt bra i Göteborg och ser fram emot att komma dit både i april och sedan i januari 2020 för EM. Mot Norge får vi en chans att bygga en ännu starkare relation med publiken i väst och hitta och slipa på våra rutiner i Göteborg inför EM. Att vi får möta ett av världens bästa lag kommer också att hjälpa oss i våra förberedelser inför mästerskapet, som kan bli en av karriärens höjdpunkter för många av spelarna, säger förbundskapten Kristján Andrésson i pressmeddelandet.