Egypten körde över Kroatien

Ahmed Hesham. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Matchen mellan Kroatien och Egypten målades på förhand upp som gruppspelets mest intressanta match, men särskilt jämn blev den dock inte. Egypten körde över kroaterna och vann med 31-22.

Egypten och Kroatien är två stornationer inom herrhandbollen och därför riktades många blickar mot dagens gruppspelsmatch mellan lagen. Det var en kamp som hade alla möjligheter att bli både spännande och jämn, men publiken bjöds på något helt annat.

Egypten sprang ifrån kroaterna totalt under inledningen av matchen. Ledningen gick snabbt från en boll till sex bollar, och kroaterna såg ut att vara någon helt annanstans i tankarna.

Egypterna gjorde det mesta rätt och ledde med 12-16 i halvtidsvilan.

Mardrömsstart för Kroatien 

Den andra halvleken blev ännu värre för Kroatien. Det sydeuropeiska landslaget hade med stor sannolikhet planer på att jobba sig ikapp under andra halvlek, men istället var det Egypten som gled ifrån.

Kroatien var aldrig nära att hota Egypten och vid ett tillfälle utbrast till och med Robert Tennisberg, som var dagens kommentator, ”men detta är ju pinsamt för Kroatien”. Och kanske är det just så de känner efter att ha blivit utspelade av Egypten och förlorat VM-premiären med 22-31.

Dagens resultat var sannerligen ingenting som Kroatien drömt om på förhand, men nu väntar betydligt enklare motstånd (USA och Marocko), och därmed ges kroaterna en chans att växa in i turneringen.

Dessa lag spelar nästa match på söndag. Då möter Egypten Marocko och Kroatien ställs mot USA.

Målskyttar Kroatien: M. Sipic 6, I. Martinovic 5, I. Karacic 4, F. Glavas 4, D. Duvnjak 1, L. Sebetic 1, Z. Srna 1

Målskyttar Egypten: M. Ramadan 7, Y. El Deraa 5, A. Hesham 4, A. Zein 4, M. Mamdouh 3, O. El Wakil 3, H. Kaddah 1, M. Saeed 1, M. Sanad 1