Egypten bryter med Davis – García Parrondo ersätter

Roberto Garcia Parrondo för Pick Szeged mot IFK Kristianstad 2015. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Egypten gjorde riktigt bra ifrån sig under VM, men väljer trots det att bryta med förbundskaptenen David Davis. Ersättare blir landsmannen Roberto García Parrondo, det skriver Egyptens handbollförbund i ett pressmeddelande.

David Davis blev klar som förbundskapten inför VM 2019 i Danmark/Tyskland och 42-åringen har gjort ett riktigt bra jobb. Nu kommer spanjoren att få fokusera fullt ut på klubblaget Telekom Veszprem efter att det egyptiska förbundet bestämt sig för att bryta med honom.

Egypten slutade åtta i VM efter att laget förlorade matchen om sjundepris mot Spanien. Men landet satsar vidare mot hemma-VM 2021 och det blir alltså utan David Davis vid rodret. Istället blir Roberto García Parrondo ny förbundskapten. Spanjoren är just nu tränare för RK Vardar och har tagit laget till semifinal i Champions League. Parrondo hade dessutom erbjudanden från Ryssland, Ungern och Polen men valde Egypten.

Parrondo kommer att ta över Egyptens landslag efter att CL-säsongen med Vardar är över. Spanjoren hade en fantastisk spelarkarriär och tillhörde klubbar som Ciudad Real och Pick Szeged. Årets säsong är Parrondos första som huvudtränare.