Edvardsson, Lindskog och Thulin blir OS-reserver

Glenn Solberg och Jonathan Edvardsson. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Sverige flyger till Fukouoka och intensifierar OS-förberedelserna den 12 juli. Med på planet till Japan finns tre nyutnämnda reserver – Jonathan Edvardsson, Anton Lindskog och Tobias Thulin är redo att hoppa in i blågult, meddelar handbollslandslaget.se.

Glenn Solberg nominerade sina 14 ordinarie spelare för halvannan vecka sedan. Onsdagens nyheter är att ytterligare tre följer med och är tillgängliga på nära håll om det skulle ske skador eller andra situationer som kräver snabba byten.

Sammanlagt 15 spelare bor i OS-byn medan två övriga reserver stöttar utifrån. Länderna i OS får göra maximalt tre byten under turneringen.

– Tobias har tagit stora kliv under våren och varit en av de bästa målvakterna i Bundesliga. Såväl Anton som Jonathan var med under VM i vintras och vet hur vi vill spela. Det är en trygghet att ha med dem under uppladdningen i Ystad och Fukuoka. Sedan kommer vi att fatta ett beslut innan vi åker till Tokyo vem som blir nummer 15 i OS-byn, när vi vet vilket vårt största behov då är, säger Solberg till handbollslandslaget.se.

Sverige har ett förläger i Ystad (9-14 juli) närmast på programmet. På grund av Niclas Ekbergs knäproblem är Valter Chrintz kallad till lägerdagarna.

Länk: Sex svenska OS-reserver klara