Dramatiskt när Ryssland snodde en poäng från Tyskland

Timur Dibirov, Ryssland Foto: Johanna Lundberg, Bildbyrån

Tyskland tappade både matchen och en viktig poäng till Ryssland i München ikväll. Med åtta minuter kvar ledde tyskarna med 20-17. Med några sekunder kvar kvitterade Ryssland till slutresultatet 22-22 (12-10). 

Matchen i München blåstes igång av svenska domarparet Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik. Svenskarna fick döma en väldigt jämn match mellan värdnationen Tyskland och grupptrean Ryssland.

De båda lagen turades om att måla i början av matchen och först i slutet av första halvleken tog Tyskland ett mini-kommando med ledningsmålet 12-10 innan paus. Båda lagen levererade väldigt bra målvaktsspel från Andreas Wolff och Victor Kireev. Och båda lagen hade väldigt bra vänsterkanter.

Uwe Gensheimer och Timur Dibirov verkade ha någon sorts inbördes beundran-kväll för kant- och avslutningsyrket. När Dibirov satte en knorr för kontakt i matchen, så vid att Wolff hade behövt ett extraben för att ta den, så lobbade Gensheimer in en straff till 20-17 där Grams hade behövt två extra armar. De båda kanterna slutade på åtta mål var, men det var en framspelning av Dibirov som blev extra viktig.

Dibirov växlade med, och spelade väggpass till, mittnian Zhitnikov som reducerade till 20-21. Sen satte Zhitnikov själv 21-21 på kontring efter han brutit en tankesvag passning av Paul Drux. Tyskland gjorde sen 22-21 genom Böhm, men med åtta sekunder bombade ryska 19-åringen Sergei Mark Kosorotov in kvitteringen.

Tyskland fick sen ett sista frikast i slutsekunden men det blockades av ryska muren. Tjafs utbröt efteråt i några korta stunder men firma Kurtagic/Wetterwik var snabbt inne och avväpnade.

Resultatet blev ett tungt poängtapp för värdnationen vars väg till semifinal nu blir svårare, om inte Brasilien tar Rysslands plats till huvudrundan. De två lagen möts i nästa omgång. I samma omgång ska Tyskland ta sig an sin största utmaning i VM hittills – Frankrike.