Darj: ”Hellre för het än för loj”

Max Darj och Jesper Nielsen. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån

Blågul seger i EM-premiären och Max Darj var som vanligt en nyckelspelare i mittförsvaret.

Max Darj jobbade intensivt med snabba fötter i både djup- och sidled i mittförsvaret. En stark insats där han tillsammans med sina lagkamrater plockade bort Andy Schmid och andra hot från Schweiz.

Ja, hur är känslan?

– Det känns bra, givetvis.

– Man har ju gått och väntat på det här hur länge som helst. Och det blev ju den starten vi ville ha. Vi fick ett fullsatt Scandinavium, vi fick en bra start. Palle är bra i mål och vi står bra bakåt och då får vi några kontringar och Palle får göra några mål också och då får vi med oss hela publiken. Det är grymt!

– Det är kul att vi kan bjuda på bra handboll när det kommer mycket folk.

Du fick ett par utvisningar relativt tidigt – påverkar det dig någonting?

– Nej ska jag springa runt och tänka på att jag har två utvisningar så blir det inget bra. Då kan inte jag spela mitt spel så det är bara att köra. Det är sånt som händer. Hellre att man är lite för het än lite för loj och idag var jag lite för het.

– Vi har press på oss och vi måste hantera den här premiärmatchen och vi vet att vi bara ska gå in och vinna. Framför allt det är stort idag, att vi hanterar det så bra idag. Vi går inte i fällan och vi blir inte så nervösa utan vi bara kör på.

– Vi har snackat mycket om att inte stressa upp oss bara för att det blir lite jämnt och det tycker jag vi håller. Sen har vi några mål att gå på. Vi har 4-5-6 mål att gå på så då är det ju dumt att stressa upp sig. Men vi går inte i den fällan, det är väldigt lätt att gå i den fällan. De får något kontringsmål hit och dit och vi slänger bort någon boll och lite stressigt men vi går inte i den fällan.

– Det beror på att vi har ett rutinerat lag och vet vad vi ska göra.

Ni möter en mittnia i världsklass – har ni pratat mycket om det?

– Givetvis har vi gjort det, eftersom det är många som känner honom så bra. Sen så är det ju ett lag men mycket går ju genom honom och man måste ha koll på honom. Han har flera tecken när han ska spela till linjen så det är bra att hålla koll.

– Vi vet hur vi vill spela försvarsspel och degt spelar ingen roll vem vi möter. Men han har lite extra samarbete med linjen och han har lite tecken för sig som han gör och det vet ju de gubbarna som spelar i Löwen. Det är bra, då kan man ta nytta av sånt.

– Vem man än möter vill man ju få bort det som de är bra på så det pratar vi om hela tiden. Det gjorde vi bra idag.